Dragan Nikolić prebačen u Italiju

Nekadašnji komandant logora Sušica, Dragan Nikolić prebačen je iz Haškog tribunala u Italiju na izdržavanje zatvorske kazne.

Izvor: B92

Petak, 23.06.2006.

13:32

Default images

Bosanskog Srbina Dragana Nikolića “Jenkija”, žalbeno veće osudilo je na 20 godina zatvora zbog zločina protiv čovečnosti, teških povreda Ženevske konvencije, te kršenja zakona i običaja rata - uključujući pritvaranja, mučenja, silovanja i ubistva bosanskih Mulsimana i nesrpskog stanovništva u opštini Vlasenica 1992. Protiv njega je 1994. godine podignuta prva optužnica haškog tribunala.

Ostala osuđena lica, njih 21, služe kazne u sledećim zemljama: Duško Sikirica, Mitar Vasiljević, Dario Kordić i Zoran Žigić u Austriji, Duško Tadić i Dragoljub Kunarac u Nemačkoj, Vladimir Šantić i Darko Mrđa u Španiji, Zoran Vuković, Radomir Kovač i Dragan Obrenović u Norveškoj, Goran Jelisić i Milorad Krnojelac u Italiji, Biljana Plavšić i Miroslav Deronjić u Švedskoj, Hazim Delić i Esad Landžo u Finskoj, Ranko Česić u Danskoj, Predrag Banović i Mlađo Radić u Francuskoj, i Radislav Krstić u Velikoj Britaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: