Rupel otvorio slovenačku ambasadu

Ministar spoljnih poslova Slovenije Dimitrij Rupel otvorio je ambasadu te zemlje u Podgorici.

Izvor: B92

Petak, 23.06.2006.

14:14

Default images

"Crna Gora će u Sloveniji imati pouzdanog prijatelja", rekao je na ceremoniji otvaranja ambasade, u prisustvu svog crnogorskog kolege Miodraga Vlahovića, slovenački ministar spoljnih poslova Dimitrije Rupel. On je rekao da otvaranjem ambasade Slovenija "daje novu dimenziju odnosima sa Crnom Gorom" i istakao da je spremna da svoja iskustva na putu priključenja Evropskoj uniji podeli sa Crnom Grom.

Rupel je ocenio da je Crna Gora i u prošlosti bila "dobar primer" u Evropi i izrazio nadu da će to biti i u budućnosti. "Nije slučajnost da Slovenija prva otvara ambasadu u Crnoj Gori. Slovenija je godinama podržavala reformske napore Crne Gore, njenu volju da sama odluči o svojoj sudbini", kazao je Rupel.

Crnogorski ministar inostranih poslova Miodrag Vlahović izjavio je da je otvaranje ambasade Slovenije u Crnoj Gori istorijski događaj. Slovenija je prva zemlja koja je otvorila ambasadu u Crnoj Gori od njenog osamostaljenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: