Roditelji pretukli profesora

Roditelji dva đaka Osnovne škole "Dositej Obradović" u Somboru pretukli profesora hemije u prostorijama škole.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.06.2006.

11:20

Default images

Incident se, prema rečima direktora škole Simeona Milanova, dogodio u ponedeljak kada su dva roditelja, Miroslav Bajčeta i Predrag Mudrinić upali u učionicu na završni ispit iz hemije i pretukli nastavnika zbog loših ocena svoje dece. Oni su ga oborili na pod i pretukli naočigled dece, kaže za B92 direktor Milanov i dodaje da je profesor "u veoma lošem stanju i da ima mnogo povreda sa unutrašnjim krvarenjem".

"Dečko se branio, pobegao u zbornicu, oni su krenuli za njim, zatvorili zbornicu, tamo nastavili. Njihova deca su vrištala, skakala, od tog Bajčeta kćerka. Naš psiholog je zvao miliciju, mene. Došli smo brzo, milicija pa ja, pa onda izjave, pokretanje prekršajnog postupka i ta već procedura koja ide kod milicije. Ja sam bio prisutan prilikom uzimanja izjava od obojice, oni su se posle izvinjavali, meni su se izvinjavali za taj vandalski čin", kaže Milanov.      

O incidentu u osnovnoj školi "Dositej Obradović“ SUP Sombor se nije zvanično oglasio, a nastavnici su razmatrali mogućnost da predlože školskom odboru da se deci na kraju godine ne podele đačke knjižice.

Pošto je to jedini dokaz da su učenici išli u školu, Milanov ne isključuje mogućnost da deca te škole ponavljaju razred: "Ja lično sam protiv toga ali to je u onom momentu afekta, ljutnje u trenutku nemoći... To je možda sada trenutno jedini adut da se svi oni koji mogu da brinu kvalitetnije o nama prisile, da se pravosuđe aktivira, da se takvi činovi osude, da se kazne, da se nikad više ne dogodi da se milicija aktivira... To nije prvi put, bilo je i potezanja oružja, a ovi roditelji su stalno pričali o oružju, sili, tuči, ubistvu... To je bio razlog predloga da se ne podele knjižice. Nije lepo, ali eto, to je jedini od mehanizama koji bi možda izazvao neko razmišljanje.“    

Predlog prefosora trebalo bi da ozvaniči školski odbor, najverovatnije u ponedeljak iduće nedelje, kaže Milanov.

Načelnik Školske uprave Zapadnobačkog i Severnobačkog okruga Gradimir Marković nije želeo da komentariše mogućnost da se deci ne podeli đačka knjižica jer ne veruje da će školski odbor takvu odluku usvojiti. Marković je samo rekao da bi tako radikalna mera dovela do poremećaja rada škole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: