Prijemni ispit za srednje škole

Testom iz srpskog jezika počelo je polaganje prijemnih ispita za upis u srednje škole.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.06.2006.

16:30

Default images

Sutra u 10 časova svršeni osnovci polagaće test iz matematike. Prema rečima ministra Slobodana Vuksanovića, u Srbiji ima dovoljno mesta u svim srednjim školama. Na kvalifikacionom ispitu učenici mogu da osvoje najviše 40 bodova, odnosno 20 po testu, a na osnovu opšteg uspeha iz šestog, sedmog i osmog razreda učenici mogu da skupe najviše 60 bodova.

Za polaganje testa dovoljno je da samo jedan zadatak bude tačan. Ministar prosvete Slobodan Vuksanović kaže da su testovi laki i da đaci ne bi trebalo da se plaše: "Težina zadataka nije velika. Dogovorili smo se pre dve godine da zadaci ne budu previše teški i da menjamo samo 20 posto zadataka iz godine u godinu, da zbirke ne bi bile monotone."

Zbirke zadataka iz kojih se sprema prijemni ispit objavljene su u decembru. U školama je organizovana i pripremna nastava.

Nakon završetka prijemnog ispita biće objavljeni spiskovi učenika sa brojem poena. Na osnovu bodova iz škole i rezultata sa ispita, srednje škole će vršiti upis u prvi razred.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: