Nedopustivo da predstavlja Srbiju

G17 plus smatra da je nedopustivo da poslanik SRS-a Zoran Krasić bude član delegacije pri Parlamentarnoj skupštini OEBS.

Izvor: Beta

Četvrtak, 22.06.2006.

18:21

Default images

Poslanica G17 plus u Skupštini Srbije Suzana Grubješić je za agenciju Beta kazala da će sutra uputiti pismo šefu Misije OEBS-a u Beogradu Hansu Ola Urstadu i zatražiti da OEBS ne prihvati Krasića kao člana delegacije Skupštine Srbije.

Dodala je da će u tom pismu biti priloženi i dokazi "o govoru mržnje" Zorana Krasića. "Neprihvatljivo je da Krasić koji širi šovinizam, nacionalnu i versku netrpeljivost i govor mržnje, Srbiju predstavlja bilo gde", rekla je poslanica G17 plus koja je imenovana za šefa srpske delegacije pri Parlamentarnoj skupštini OEBS-a.

Prema njenim rečima, za određivanje članova delegacije nije odgovoran predsednik parlamenta Predrag Marković jer su poslanike određivale stranke.

Suzana Grubješić je navela da nije sporno da radikali treba da imaju predstavnike u tim delegacijama, ali da to ne može biti poslanik koji širi govor mržnje.

Demokratska stranka najavila je danas da će povući svoju članicu delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a Gordanu Čomić ukoliko u delegaciji ostane poslanik Srpske radikalne stranke Zoran Krasić.

DS: Povućićemo svog predstavnika

Demokratska stranka najavila je danas da će povući svoju članicu delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a Gordanu Čomić ukoliko u delegaciji ostane poslanik Srpske radikalne stranke Zoran Krasić. U saopštenju, DS navodi da je neprihvatljivo da Srbiju predstavlja "čovek koji širi govor mržnje i za koga se ne zna da li će se na zasedanju OEBS-a pojaviti u majici sa likom Šešelja, Karadžića ili Mladića".

"Demokratska stranka ocenjuje da je ovakva odluka predsednika Skupštine Srbije Predraga Markovića još jedan šamar demokratskoj Srbiji i da predstavlja još jednu potvrdu da vlada i parlament Srbije nemaju strategiju prema Evropskoj uniji", navodi se u saopštenju. DS je upitala G17 plus, stranku čiji je funkcioner bio Marković, "da li su i danas zadovoljni njegovim radom", jer je imenovao Krasića dok
demokratska javnost osuđuje izjave poslanika radikala protiv potpredsednice vlade Ivane Dulić Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: