Sednica Vlade u Kragujevcu

U Skupštini grada Kragujevca održano je prvo zasedanje Vlade Republike Srbije van Beograda.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.06.2006.

08:29

Default images

Pre početka sednice premijer Vojislav Koštunica je izjavio novinarima da je Vlada odlučila da prvo zasedanje van sedišta održi u Kragujevcu, izmedju ostalog i zbog toga što je to bila prva prestonica Srbije.

Vladina Kancelarije za saradnju sa medijima ranije je saopštila da će se u narednom periodu periodično održavati sednice u gradovima u unutrašnjosti kako bi se članovi Vlade detaljno upoznali sa najznačajnijim problemima različitih krajeva Srbije.

Pre početka zasedanja Vlade ispred Skupštine grada protestvovalo je desetak pripadnika Liberalno demokratske partije koji su nosili transparente i skandirali "Dole vlada" i "Vreme je za izbore".

Kada su se oni razišli pred Skupštinu su stigli pripadnici kragujevačkog "Radničkog otpora" koji su zatražili da pored predstavnika lokalne samouprave i sindikata metalaca, sednici vlade prisustvuje i njihov predstavnik. Vlada je prihvatila njihov zahtev, posle čega su se okupljeni radnici razišli, a Vlada nastavila zasedanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: