Milo Đukanović ministar odbrane

Crnogorska vlada osnovala je Ministarstvo odbrane, a funkciju ministra odbrane obavljaće premijer Milo Đukanović.

Izvor: B92

Utorak, 20.06.2006.

18:10

Default images

Novi ministar odbrane biće izabran kada bude formirana nova vlada, posle parlamentarnih izbora, koji su predviđeni za jesen ove godine, saopštio je novinarima potpredsednik Vlade Dragan Đurović. Novoosnovano Ministarstvo odbrane će, kako je Đurović naveo, preuzeti svu imovinu u Crnoj Gori koja je do sada bila u nadležnosti Ministarstva odbrane bivše državne zajednice i Vojske Srbije i Crne Gore.

Prekomandu žele 522 vojnika

Za prekomandu u Vojsku Srbije zainteresovana su 552 pripadnika crnogorskih oružanih snaga. Kako je saopšteno iz Generalštaba Vojske Crne Gore, najviše onih koji žele prekomandu je iz mornarice, a reč je o konačnom broju oficira, podoficira i civilnih lica kojima je, shodno dogovoru čelnika dve vojske, omogućeno da po proglašenju samostalnosti Crne Gore podnesu zahtev za nastavak profesionalne službe u Srbiji.

S druge strane, zahtev za nastavak profesionalne službe u jedinicama u Crnoj Gori podnelo je 15 pripadnika Vojske Srbije, odnosno sedam oficira, šest podoficira i dva civila, navedeno je u saopštenju. Rok za rešavanje svih kadrovskih pitanja u vojskama Srbije i Crne Gore je 31. jul.

U Crnu Goru bez pasoša

Državljani Srbije će u Crnu Goru, kao i do sada, moći da dolaze bez pasoša i viza, odlučila je crnogorska vlada.

Ona je time potvrdila svoje predreferendumsko obećanje. Vlada je na današnjoj sednici odlučila da će Crna Gora poštovati sve ugovore o viznom režimu koje su ranije potpisale bivša Jugoslavija i bivša Državna zajednica Srbija i Crna Gora.

"Ništa se neće promeniti, državljani Srbije će moći u Crnu Goru da ulaze bez pasoša i viza, kao i do sada", preneo je novinarima stav Vlade Crne Gore njen potpredsednik i ministar unutrašnjih poslova Jusuf Kalamperović.

Kalamperović je preneo odluku vlade o daljem, privremenom, važenju svih putnih isprava u sadašnjoj formi. Diplomatske pasoše će od sada izdavati Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore, rekao je Kalamperović.

Slovenački parlament priznao Crnu Goru

Slovenački parlament danas je jednoglasno usvojio odluku o priznanju Crne Gore kao nezavisne i suverene države.

Za odluku su glasale vladajuće i opozicione stranke, a predstavnici opozicije su ukazali da je Slovenija to mogla učiniti i mnogo pre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: