Piraterija i Srbija

Srbija zbog piraterije u oblasti softvera i u muzičkoj i filmskoj industriji godišnje gubi oko 100 miliona evra.

Izvor: Beta

Četvrtak, 15.06.2006.

15:08

Default images

Ukupan godišnji gubitak u javnim prihodima Srbije zbog piraterije softvera i u muzičkoj i filmskoj industriji veći je od 100 miliona evra, izjavio je predsedavajući Odbora Privredne komore SAD za zaštitu prava intelektualne svojine Nebojša Momčilović.

On je rekao da bi, ako bi Srbija rešila problem piraterije, prihodi od te tri industrije i usluga koje ih prate bili oko 500 miliona evra godišnje. Prema njegovim rečima, Zakon o posebnim ovlašćenjima u zaštiti prava intelektualne svojine, koji je Skupština Srbije usvojila krajem maja a čija je primena počela u ponedeljak, prvi je korak ka rešavanju problema piraterije.

Zakonom su propisane visoke kazne, i do tri miliona dinara, odnosno 35.000 evra, a njime su data i veća i jasna ovlašćenja svim nadležnim organima koji su uključene u tu borbu, kaže Momčilović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: