Vodostaj Dunava ponovo raste

Vodostaj Dunava kod Bezdana, na ulasku u Srbiju, jutros je iznosio 606 centimetara.

Izvor: Beta

Petak, 09.06.2006.

13:32

Default images

Vrh vodenog talasa očekuje se danas ili sutra. Kako je rečeno agenciji Beta u Vodoprivrednom preduzeću "Zapadna Bačka", prognoze su da će vodostaj na ulasku u Srbiju dostići oko 610 centimetara. Zbog porasta vodostaja na delu toka Dunava od državne granice sa Mađarskom do Bogojeva, na snazi su mere redovne odbrane od poplava.

Jutros kod Apatina vodostaj Dunava bio je 658 centimetara, a kod Bogojeva 642 centimetra. Vikend naselja u tom delu Bačke su po drugi put ove godine pod vodom.

Očekivani vrh talasa biće ipak niži od vodostaja koji je Dunav dostigao aprila ove godine. Najviši ovogodišnji nivo Dunava kod Bezdana bio je 9. aprila, kada je izmereno 736 centimetara.

Jadar poplavio osam domaćinstava

Reka Jadar poplavila je do sada 1.200 hektara obradivog zemljišta i osam domaćinstava u selima Gornjeg Jadra, desetak kilometara nizvodno od Loznice, saopštio je Centar za obaveštavanje u tom gradu.

Prema poslednjim merenjima od jutros, nivo Jadra kod mosta u mestu Jelavu iznosio je 380 centimetara, što je 30 centimetara manje od mogućeg maksimalnog vodostaja, navodi se u saopštenju.

Jadar se iz korita izlio juče, a u martu ove godine se u nekoliko navrata već izlivao, poplavivši 74 domaćinstva u 30 mesnih zajednica, sa oko 1.200 hektara obradivog zemljišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: