Jugoslavu Ćosiću nagrada "Danasa"

Novinar Televizije B92 Jugoslav Ćosić dobitnik je novinarske nagrade "Stanislav Staša Marinković" za serijal "Poligraf".

Izvor: B92

Petak, 09.06.2006.

14:11

Default images

Glavni i odgovorni urednik lista "Danas" Mihalj Ramač, koji je Ćosiću nagradu uručio u prostorijama tog dnevnika, rekao je da je autor emisije "Poligraf" izuzetnom pripremljenošću i profesionalnim vođenjem niza intervjua sa najatraktivnijim akterima javne scene pokazao kako se postiže najviši domet u elektronskom novinarstvu.

Ramač je rekao da je u obrazloženju za dodeljivanje nagrade navedeno da je Ćosić ozbiljnošću koja odudara od ostatka etra, a delom i od novinarstva u celini, pokazao da se upornost i istrajnost ne moraju potirati sa pristojnošću i uvažavanjem sagovornika.

Ćosić je rekao, primajući nagradu, da ona za njega ima poseban značaj: "Svi znamo da je prva i prava reč za ovu nagradu  - kredibiltet. I svi znamo da je ovo jedna od onih nagrada o kojoj mnogo govori ime onoga ko je daje. Kad kažem kredibilitet, svi znamo dve stvari: jedan - kakve standardne je Danas postavljao u našoj profesiji u poslednjim decenijama i druga - znamo svi u Beogradu gde se uči pisano novinarstvo. Meni je ova nagrada posebno važna jer sam se posle trogodišnje pauze vratio u Beograd i Srbiju. Drago mi je i zbog TV B92, koja je u elektronskim medijima sigurno ono što je Danas u pisanim medijima."

Redakcijska nagrada "Nikola Burzan" dodeljena je foto-reporteru i uredniku fotografije u dnevniku "Danas" Stanislavu Milojkoviću, na svakodnevnom angažovanju i doprinosu da taj list bude zapažen i po fotografijama.

Kolegijum "Danasa" dodelio je plakete Prijatelj lista književniku i publicisti Predragu Matvejeviću, istoričarki i publicisti Latinki Perović i predsedniku Upravnog odbora NIS-a Željku Popoviću. Godišnje nagrade dodeljene su Svetozaru Rakoviću, Aleksandri Rakočević i Miletu Veljkoviću, zaposlenima u lista "Danas". Nagrade su dodeljene na devetogodišnjicu postojanja dnevnika "Danas".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: