Zahtev za istragu u Zagrebu

Danas je stigao u Županijski sud u Zagrebu zahtev za istragu protiv Glavaša i Fehira, osumnjičenih za zločine u Osijeku 1991.

Izvor: B92

Sreda, 17.05.2006.

21:39

Default images

Portparol i istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić rekao je novinarima da je zahtev za pokretanjem istrage protiv Branimira Glavaša i Krunoslava Fehira stigao u Sud, ali da u njemu nema zahteva za pritvor osumnjičenih.

S obzirom da nema zahteva za pritvorom, istražna sednica na kojoj će biti saslušani osumnjičeni biće zakazana redovnim putem, a Devčić je rekao da ne očekuje da će to biti u naredne dve nedelje.

On nije želeo da govori o pojedinostima zahteva za pokretanje istrage, odnosno za šta se konkretno terete osumnjičeni, već je samo rekao da tužilaštvo predlaže neka sudsko-medicinska veštačenja i saslušavanje oko 40 svedoka.

Hrvatski mediji su pisali da Državno tužilaštvo Glavaša tereti da je naredio ubistva i mučenja srpskih civila u Osijeku 1991. i 1992. godine, odnosno da je odgovoran za zlostavljanje i ubistvo Čedomira Vučkovića i DJorđa Petkovića, čije telo do danas nije pronađeno, i za mučenje Nikole Vasića i Snežane Berić.

Drugoosumnjičeni Fehir tereti se, prema medijskim navodima, za mučenje Vučkovića, koga je s još jednom osobom naterao da popije kiselinu iz akumulatora, nakon čega je i pucao u njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: