Halimi bojkotuje izbore u Preševu

Partija demokratskog delovanja Rize Halimija bojkotovaće izbore za predsednika opštine u Preševu

Izvor: FoNet

Sreda, 17.05.2006.

13:04

Default images

Predsednik stranke koja se smatra za najuticajniju među Albancima na jugu Srbije, Riza Halimi, kaže da je predsedništvo PDD-a donelo takvu odluku zbog toga što izbori u opštini nisu raspisani i za lokalnu skupštinu. "Na naš zahtev da izbori budu raspisani i za Skupštinu opštine nije odgovorio predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković, a nismo dobili odgovor ni od Vlade i Vrhovnog suda Srbije", rekao je Halimi.

On je ocenio da bi se situacija u Preševu komplikovala u slučaju da je kandidat ove stranke za predsednika opštine pobedio na izborima. "Bolje je da koalicija na vlasti ima i predsednika opštine Preševo. Na kraju, neka oni sada rade, treba im pružiti šansu bar neko vreme, a onda ćemo mi iz PDD-a da procenimo šanse za naše političko delovanje", rekao je Halimi.

Ova stranka će imati kandidata za predsednika opštine u Bujanovcu, Nagipa Arifija, a nosilac odborničke liste biće Šaip Kamberi.

Halimi kaže da je Opštinskom odboru u Medveđi ostavljeno da sam odluči da li će ili neće učestvovati na izborima za lokalnu Skupštinu i da to zavisi od procene o tome "da li će uspeti da animiraju iseljene Albance iz Prištine i Kosova Polja da dođu na izbore".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: