"Bezbednosne službe štite Mladića"

Članovi srpskih bezbednosnih službi štite Ratka Mladića od hapšenja, ponovio je Vuk Drašković.

Izvor: Beta

Subota, 13.05.2006.

12:49

Default images

U izjavi za rusku televiziju na engleskom jeziku ministar spoljnih poslova SCG je kazao da su napore tih službi osujetili "odmetnuti elementi" iz njihovih redova, koji znaju gde se krije Mladić. "Naravno da znaju, jer su oni plaćeni da to znaju", rekao je ministar.

Drašković je kazao da vlada nije izvršila reformu bezbednosnih službi i da sada trpi zbog neuspeha da sa visokih položaja smeni Mladićeve saveznike.
"Mislili smo da je, da tako kažem, moguće sipati novo vino u stare flaše. Sada za to plaćamo cenu. Sada oni svakako, neki od njih ili jedna mreža podržavaju begunca", rekao je on. "Sada smo u tragičnoj situaciji gde je, umesto da svi mi hapsimo Mladića, on uhapsio srpski narod", dodao je Drašković za kanal "Raša tudej".

Drašković je ocenio da "svi branioci, zaštitnici Mladića ovde, u Srbiji rade protiv budućnosti države"i istakao da je "Srbija mnogo važnija od tribunala, Mladića ili bilo koga drugog".

Šef diplomatije SCG nije komentarisao prošlonedeljnu odluku ruskog suda da oslobodi Dragana Zelenovića, bosanskog Srbina koji je pred Haškim tribunalom optužen za zločin protiv čovečnosti. Zelenovića, koji se krije u Rusiji, ruske vlasti su uhapsile zbog nevažećeg pasoša, ali je on pušten na slobodu, a sud nije odobrio njegovu ekstradiciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: