Kljajević udaljen s dužnosti

Goran Kljajević udaljen je sa dužnosti predsednika Trgovinskog suda u Beogradu do ukidanja pritvora.

Izvor: Beta

Sreda, 10.05.2006.

19:16

Default images

Predsednik Višeg trgovinskog suda Radomir Lazarević je tu odluku, kako se navodi u saopštenju Suda, doneo saglasno odredbama Zakona o sudijama, a nakon što je danas dobio obaveštenje od posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu. Predsedniku Višeg trgovinskog suda dostavljena su rešenja Istražnog sudije posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu o određivanju pritvora i sprovođenju istrage protiv Kljajevića.

Kriminalistička policija uhapsila je Kraljevića i grupu osumnjičenih za organizovani privredni kriminal 12. aprila. Oni su osumnjičeni da su, udruženi u zločinačko udruženje, izvršili veći broj krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja, davanja mita, primanja mita, posredovanja u davanju mita i odavanja službene tajne. Osumnjičeni su da su u dužem vremenskom periodu oštetili državu za višemilionske iznose u evrima, kroz stečajne postupke preduzeća "Beko", BIM "Slavija", "Ineks", "Rad", "C market" i "Jugoeksport", pribavljajući sebi imovinsku korist.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: