Čović (nije) uvredio Popovića

Okružni sud u Beogradu potvrdio presudu kojom je Nebojša Čović proglašen krivim zbog uvreda na račun Vladimira Popovića.

Izvor: B92

Sreda, 10.05.2006.

17:57

Default images

Okružni sud u Beogradu potvrdio prvostepenu presudu kojom je lider Socijaldemokratske partije proglašen krivim zbog uvreda upućenih bivšem šefu Biroa Vlade Srbije za komunikacije, posle Popovićevog gostovanja u emisiji Insajder, prošle godine. Danas se oglasila i advokatska kancelaraja Nebojše Čovića, koja tvrdi suprotno, da je sud Čovića oslobodio krivice.

Prema pravosnažnoj presudi, Čović je počinio krivično delo uvrede zbog toga što je za Popovića rekao da je jedan od krupnih parazita koji se obogatio zahvaljujući poziciji u vlasti, da se družio s članovima Zemunskog klana i da je pravio spiskove za hapšenje tokom akcije Sablja. Čović je takve tvrdnje izneo posle emisije Insajder, u kojoj je Popović govorio o vezi Čovića sa Zemunskim klanom. Iako je tako najavljivao, Čović nije tužio Popovića, ali je u javnosti zamerao TV B92 što je pustila takvog čoveka da govori.

Sud je zaključio da je Čović kriv za delo uvrede, ali njegov advokat Božidar Čelebić navodi da je sud Čovića oslobodio krivice. Na pitanje da li je video presudu u kojoj piše da je njegov klijent kriv, Čelebić za B92 kaže da jeste, ali da je teško objasniti da to zapravo znači da nije kriv. "Ni vi novinari ne razumete šta znači institut uzvratne uvrede.  Pogotovo ako niste veliki operativac, teško vam je da shvatite kako to da je oglašen krivim a oslobađa se kazne. To ne može da se shvati. Evo, sad vi ne shvatate to da je kriv a oslobađa se kazne, kako to može da bude. Onaj ko ovaj posao radi - zna, to može da bude", kaže Čelebić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: