Poseta delegacije SE

Delegacija Odbora Parlamentarne skupštine Saveta Evrope boravi u poseti Beogradu, primili je Ljajić i Koštunica.

Izvor: Beta

Sreda, 10.05.2006.

14:54

Default images

Pomenuti odbor prati dužnosti i obaveze članica SE, a Direkcija Saveta ministara za informisanje saopštila je da je Rasim Ljajić, ministar SCG za manjinska i ljudska prava, na sastanku izjavio da je SCG od pristupanja SE ratifikovala 52 konvencije i da je u fazi ratifikacije 13 konvencija, čime je ispunjen najveći deo obaveza prema toj organizaciji.

Ljajić je rekao da je najteži deo posla predstojeća primena konvencija, dok je šef delegacije SE, poslanik iz Luksemburga Šarl Gorens, obećao pomoć i podršku SE u primeni konvencija. Kako se navodi, Gorens je zadovoljan rezultatima Ministarstva i dodao da je SE spreman da pruži pomoć i podršku u daljim aktivnostima.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica je na odvojenom sastanku s delegacijom naglasio da je jedan od najvažnijih ciljeva Vlade Srbije pridruženje zemlje Evropskoj uniji. On je rekao da je pre svega u interesu Srbije da dovrši saradnju s Haškim tribunalom i ukazao da se intenzivno radi na rešavanju slučaja Ratka Mladića.

Koštunica je istakao da Srbija predstavlja primer multietničkog društva u kojem se poštuju prava nacionalnih manjina i posvećuje velika pažnja njihovom položaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: