Gambol 3000 u Beogradu

Drumski reli u kojem učestvuju pripadnici svetskog džet seta, zaustavio se ispred Skupštine Beograda, dočekale ga hiljade ljudi.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 02.05.2006.

10:31

Default images

Beograd je posle Londona, Pariza, Beča i Budimpešte jedna od stanica ulične automobilske trke Gambol 3000, u kojoj su vozači muzičke, filmske i televizijske zvezde, a automobili vrede milione dolara. Autoputem Horgoš – Beograd tutnji "konjica" kakvu Srbija još nije videla. Na čelu će biti Bugati Vejron, Ferari Enco, Lamborgini Mursielago, a za njima još 120 najbržih i najskupljih automobila sveta.

U javnosti je bilo spekulacija da će u reliju učestvovati Brus Vilis, ali se on u Beogradu nije pojavio. Doduše, Vilis i nije bio na potvrđenoj listi učesnika, a organizatori su ukazivali da će se o učešću "zvučnih" imena znati na licu mesta - ako se pojave.

Učesnici relija su u glamuroznim sportskim kolima stigli u Beograd oko 11 sati, u pratnji policije. Parkirali su se ispred Skupštine grada, prošavši prethodno kroz masu građana koja je došla da ih pozdravi. Relisti su rado razgovarali sa građanima, kao i s novinarima u Skupštini Beograda, gde je gradonačelnik Nenad Bogdanović u njihovu čast priredio koktel.

Pojedini učesnici relija "palili" su masu ispred Skupštine uzdizanjem tri prsta, povicima "Srbija" i bacanjem bedževa.

Reli je oko 13 sati produžio ka beogradskom aerodromu odakle će kargo avionima biti prevezeni u tajlandski grad Puket. Tamo se nastavlja azijski deo trke, duge 3.000 milja ili 4.950 kilometara.

Reli traje osam dana, startovao je u Londonu 30. aprila, a završiće se u Los Anđelesu 7. maja. Beograd je jedan od četiri evropska grada u kojem su se vozači zaustavili, a ovo je prvi put da se "Gambol" zaustavlja u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: