"BiH propustila šansu za put u EU"

Oni koji su glasali protiv ustavnih amandmana, biće odgovorni za posledice, kaže britanski ambasador u BiH Metju Rajkroft.

Izvor: FoNet

Subota, 29.04.2006.

14:12

Default images

Komentarišići glasanje u parlamenta BiH kojim su odbačene promene Ustava, Rajkroft je rekao da je to bio tužan dan za BiH i propuštena šansa. "Da je paket promena prošao, BiH bi se ovog jutra probudila s perspektivom svetlije budućnosti i pripremala bi se za sledeću fazu. Umesto toga BiH se ovog jutra probudila u istom starom stanju status kvo", kazao je on.

Rajkroft je rekao da oni koji su glasali protiv promena moraju prihvatiti da pitanja koja su bila predmet pregovora neće nestati sama od sebe, jer BiH treba da postane efikasnija država sa efikasnijim parlamentom i vladinim strukturama."BiH treba efikasnije parlamentarne i vladine strukture. BiH treba da se pozabavi pitanjima ljudskih prava. Iznad svega, BiH treba da se modernizira kako bi se približila EU", rekao je Rajkroft.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: