Slaviša Petković predsednik SDSK

Ministar za povratak u Vladi Kosova Slaviša Petković ponovo je izabran za predsednika Srpske demokratske stranke Kosova.

Izvor: Beta

Subota, 29.04.2006.

21:33

Default images

Na izborima za predsednika, na vanrednoj skupštini te stranke u Prištini, Petković nije imao protivkandidata. Vanredna skupština SDSK-a, održana u hotelu Grand u Prištini, prvi je takav skup kosovskih Srba u glavnom gradu Kosova, još od juna 1999. godine.

Petković je izjavio da je izabrao Prištinu za održavanje skupštine da bi dokazao da se zalaže za integraciju i suživot i da bi dokazao da je Priština grad svih gradjana Kosova. On je ocenio da je učešće u institucijama Kosova jedina mogućnost da se učini nešto za srpsku zajednicu, i dodao da je od ulaska njegove partije u kosovske institucije drastično smanjen broj incidenata na etničkoj osnovi.

"Sama činjenica da je ovoliko pripadnika srpske zajednice okupljeno u centru Prištine, bez potrebe za pratnjom KFOR-a, policije, tenkova ili blindiranih transportera, sama za sebe govori u prilog ovakve konstatacije", rekao je Petković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: