Nesporazumi i pre formiranja Vlade

Lider italijanske levice Romano Prodi odbacuje sugestije komunista da treba ograničiti medijsko carstvo Silvija Berluskonija.

Izvor: B92

Utorak, 25.04.2006.

10:10

Default images

Lider komunista Fausto Bertinoti pozvao je na donošenje novih medijskih zakona kojima bi bio smanjen broj mreža u vlasništvu Medijaseta, kojih je sada tri, i prihodi Berluskonijeve kompanije od reklamiranja. Prodi je, međutim, rekao da u njegovom predizbornom programu nema takvih planova i da će se koalicija levog centra držati tog programa.

Bertinoti je kandidat za predsednika Kamere, donjeg doma parlamenta, i ključan Prodijev saveznik u formiranju nove vlade.

Italijanski sud je potvrdio Prodijevu pobedu s malom razlikom, na izborima održanim 9. i 10. aprila, ali Berluskoni je odbio da prizna poraz. Konzervativci su najavili da će iskoristiti sva sredstva kako bi osporili rezultat izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: