Prvanov u Beogradu

Predsednik Bugarske Georgi Prvanov sastao se danas u Beoradu sa zvaničnicima Srbije.

Izvor: FoNet

Utorak, 25.04.2006.

19:44

Default images

Premijer Srbije Vojislav Koštunica rekao je u razgovoru s Prvanovim da rešenje statusa Kosova mora biti zasnovano na kompromisu, u skladu s međunarodnim pravom i uz poštovanje evropskih standarda. Koštunica je, kako se navodi u saopštenju, upoznao predsednika Bugarske s tokom pregovora u Beču i naglasio da rešenje treba da obezbedi visok stepen autonomije za Kosovo, u Srbiji i SCG.

Prvanov je izjavio kako se nada da će rešenje za Kosovo biti prihvatljivo za obe strane i da do njega treba doći uz poštovanje evropskih standarda i ljudskih prava.

Sagovornici su se saglasili da su odnosi dve zemlje veoma dobri i zaključili da postoji mogućnost unapređenja privredne i ekonomske saradnje kroz realizaciju infrastrukturnih projekata i povećanje međusobnih investicija.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je Srbija dobila rok za ispunjenje haških obaveza i da se nada da će taj rok biti poštovan. "Srbija će biti u velikom problemu ako taj rok ne bude poštovan", izjavio je Tadić posle susreta s Prvanovim. Tadić je rekao da očekuje da taj problem konačno bude skinut sa dnevnog reda i da više ne bude problem za Srbiju i njene građane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: