Bušili gume na džipovima UNMIK-a

Aktivisti pokreta kosovskih Albanaca Samoopredeljenje izbušili gume na dvadesetak džipova UNMIK-a.

Izvor: B92

Petak, 21.04.2006.

15:10

Default images

Džipovi su bili parkirani preko puta zgrade međunarodne administracije u Prištini, a aktivisti traže okončanje prisustva Misije UN. U to vreme, u zgradi je trajao susret šefa UNMIK-a Sorena Jesena Petersena i predsednika Portugala Anibala Kavako Silve. Aktivisti pokreta su, koristeći postojeće oznake UN na džipovima, ispisali "FUND", što na albanskom znači "Kraj".

Članovi Samoopredeljenja su na nekim džipovima izlepili poruke "Kraj neizdrživom ropstvu" i "Kraj svakodnevnom ugnjetavanju".

Samoopredeljenje, koje predvodi nekadašnji albanski studentski lider Aljbin Kurti, protivi se direktnim pregovorima Beograda i Prištine u rešavanju budućeg statusa Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: