Incidenti u Dubrovniku

Jučerašnju utakmicu četvrtfinala Evrolige u vaterpolu između Juga i Partizana u Dubrovniku, obeležili su incidenti.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.04.2006.

12:36

Default images

Novinar i fotoreporter Glasa javnosti pretučeni su juče popodne u tom gradu, gde su došli kako bi izveštavali sa utakmice, a autobus kotorske Auto-Boke na redovnoj liniji Split-Ulcinj kamenovan je na izlasku iz Dubrovnika.

Novinari Dejan Ignjatović i fotoreporter Peđa Milosavljević pre početka utakmice šetali su Dubrovnikom kada ih je u jednoj uskoj ulici napala grupa od 6-7 huligana.

Oni navode da su napadnuti bez ikakvog povoda i verovatno zbog toga što su pričali srpski: "Trpeli smo udarce sa svih strana, po licu, po leđima, po nogama, po vratu. Imam nekoliko lakših povreda na licu. Kolegu Milosavljevića su oborili na leđa, imao je na sebi ranac sa opremom. Šutirali su ga, gazili su ga, ispostavilo se na kraju da su mu oštetili opremu koju je imao kod sebe - laptop i foto aparat", kaže Ignjatović.

Ignjatović navodi da je ceo incident gledalo više Dubrovčana, ali nisu smeli da regauju. On navodi da im je, kad su se huligani razbežali, jedna žena ponudila pomoć, ali je navela da ne može da ih pusti u kuću jer se plaši.

Ignjatović kaže da su se incidenti nastavili i u hali, gde je utakmicu, kojoj je prisustvovalo oko pet hiljada navijača domaće ekipe, obezbeđivalo samo desetak policajaca: "Mi smo tamo kao na streljani. Gađali su nas svim i svačim. Nekoga su pogodili u čelo, čini mi se kovanicom. Ono što su uzvikivali to je već nešto što je postalo standardno na našim prostorima".

Posle utakmice petnaestak huligana na uključenju na glavni put iz Dubrovnika kamenovalo je autobus kotorske Auto-Boke. Prema nezvaničnim informacijama napadači su navijači Juga, a posle napada, na motorima i u automobilima nastavili su da prate autobus. Hrvatska policija je od Kupara autobus sprovela do granice na Debelom brijegu, gde je napravljen zapisnik.

U napadu je razbijeno sedam stakala, pišu podgoričke Vijesti i prenose reči vozača Željka Donkovića, koji je rekao da je 15 huligana počelo da kamenuje autobus na uključenju na glavni put. On kaže da su napadači, pošto su autobus zasuli kamenjem, na motorima i u automobilima nastavili da ga prate. 

Policija u Herceg Novom, kako se nezvanično saznaje, od kolega iz Dubrovnika dobila je informaciju da su napadači bili navijači vaterpolo-kluba Jug, koji je sinoć igrao utakmicu četvrtfinala Evrolige protiv beogradskog Partizana.

Ekipa Glasa javnosti, koja je doputovala u Dubrovnik jer je pratila vatrpoliste Partizana, juče je pretučena.

Izvinjenje zbog napada na novinare

Hrvatsko novinarsko društvo izrazilo je žaljenje zbog huliganskog napada na novinarsku ekipu lista Glas javnosti iz Beograda i uništavanje njihove opreme, uoči vaterpolo utakmice između Juga i Partizana.

"Osuđujući ružni i necivilizacijski ispad šačice takozvanih navijača prema novinarima koji su došli da rade svoj posao, HND od nadležnih organa očekuje efikasan postupak u pronalaženju izgrednika", ističe se u saopštenju.

Autoboka će i dalje voziti u Hrvatsku

"Autoboka" iz Kotora i dalje će voziti na linijama prema Hrvatskoj i pored incidenta koji su vozači i putnici njenog autobusa doživeli sinoć na izlasku iz Dubrovnika, izjavio je danas agenciji Beta direktor prevoznika Veselin Salamadija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: