"Pomagao sam masakr u Srebrenici"

Izbeglica iz BiH, Hrvat Mirko Boškić, izjavio pred sudom da je lagao kada je rekao da nema nikave veze s ratnim zločinima.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.04.2006.

11:28

Default images

Boškić je pred Saveznim sudom u Bostonu izjavio da je lagao kada je imigracionoj komisiji 2000. rekao da nema nikakve veze s ratom u Bosni i Hercegovini. Boškić je po dolasku u SAD radio kao građevinar, a navodno je pomogao srpskim snagama u ubijanju 1.200 muškaraca i dečaka iz Srebrenice u julu 1995.

On je na suđenju rekao da su pripadnici srpskih snaga u Srebrenici pretili da će ga ubiti ako im ne pomogne u ubijanju. "Otkad sam konkurisao za dolazak u SAD, moja priča je bila da nisam umešan u rat u BiH. Tom pričom sam želeo da zaboravim svoju prošlost i počnem nov život", rekao je Boškić pred sudom.

Boškić još nije formalno optužen za ratne zločine, ali je pred osuđujućom presudom suda u Bostonu zbog laganja federalnih službenika SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: