Nastavak štrajka prosvetara

Deo đaka u osnovnim i srednjim školama danas neće imati prva tri časa jer Unija sindikata prosvetnih radnika nastavlja štrajk.

Izvor: B92

Sreda, 19.04.2006.

07:41

Default images

Oni štrajkuju po treći put u ovom mesecu, insistirajući da im zahtevi budu ispunjeni. Potpredsednik Unije Miodrag Sokić kaže za B92 da će štrajk biti održan bez obzira na upozorenja ministra prosvete Slobodana Vuksanovića da će štrajkačima biti smanjene plate.

"Zahtevi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije ostaju nepromenjeni. Prvi zahtev je da Nacionalni prosvetni savet hitno počne rad, da bude konstituisan u cilju donošenja strategije obrazovanja. Drugi naš zahtev je poštovanje zakona i ostalih uredbi koje vladaju u obrazovanju, a treći je povećanje plata 35 odsto u odnosu na prošlu godinu“, kaže Sokić.

Ministarstvo prosvete i sporta je saopštilo da je, prema podacima školskih uprava u Srbiji, od 1680 osnovnih i srednjih škola u 35 osnovnih i 38 srednjih škola organizovan štrajk u kom učestvuju delovi kolektiva. Juče je ministar prosvete i sporta Slobodan Vuksanović rekao da će plate zaposlenima u prosveti koji štrajkuju biti umanjene u skladu sa zakonom i dodao da inflacija i ekonomske prilike ne dozvoljavaju naknadno povećanje plata.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije nastaviće štrajk 4. maja, kad se planira izostanak prva četiri časa, i 12. maja kada će škole koje su članice Unije obustaviti rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: