Ukinuta zaražena zona u B. Bašti

Ministarstvo poljoprivrede ukinulo zaraženu zonu u Bajinoj Bašti, gde je 14. marta potvrđen ptičji grip kod jednog petla.

Izvor: B92

Sreda, 12.04.2006.

07:40

Default images

Kako je od izvršene završne dezinfekcije, koja je sprovedena sedam dana posle poslednjeg slučaja oboljenja, odnosno uništavanja i neškodljivog uklanjanja leševa živine, protekao 21 dan, ukida se zaražena zona poluprečnika tri kilometra i postaje deo ugrožene zone poluprečnika 10 kilometara od žarišta, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Donatorska konferencija za borbu protiv ptičjeg gripa

Vlada danas organizuje donatorsku konferenciju čiji je cilj prikupljanje sredstava za borbu protiv virusa ptičjeg gripa u Srbiji. Skup koji organizuje Koordinaciono telo Vlade Srbije za suzbijanje i iskorenjivanje ptičjeg gripa, biće održan u Palati federacije, a prisustvovaće predstavnici institucija iz 11 zemalja, Svetske banke, UN i Svetske zdravstvene organizacije, kako bi se upoznali s koracima koje je Srbija preduzela u toj oblasti.

Direktor Uprave za veterinu Dejan Krnjajić kaže za B92 da će potencijalnim donatorima biti ponuđeno finansiranje nekoliko projekata za borbu protiv ptičjeg gripa u Srbiji. "Očekujem da će ti programi, koji su veoma detaljno pripremani, u skladu sa svim međunarodnim standardima, naići na odobravanje i da ćemo uspeti da poboljšamo sistem u zemlji i da obezbedimo veću garanciju građanima. Donacija nije usmerena samo na sektor sprečavanja pojave bolesti kod ptica, nego i na ojačavanje celog sistema, dakle, i veterinarske službe i našeg zdravstva", kaže on. 

Na čelu Koordinacionog tela za suzbijanje ptičjeg gripa je Miroljub Labus, a članovi su ministar zdravlja Tomica Milosavljević, ministarka poljoprivrede Ivana Dulić-Marković i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: