Mobtel: Ko da više

Novi vlasnik mreže Mobi 63 biće poznat posle javne aukcije, koja bi trebalo da bude održana do kraja jula.

Izvor: B92

Sreda, 05.04.2006.

07:41

Default images

Vlada Srbije juče je sa austrijskim konzorcijumom, na čijem je čelu Martin Šlaf, potpisala sporazum o formiranju zajedničkog preduzeća Mobi 63. Ministar finansija Mlađan Dinkić je izjavio da će u novo preduzeće biće uneta sva oprema koju je koristio Mobtel.

Prema njegovim rečima, uslov za potpisivanje ugovora o formiranju novog preduzeća je bio da Austrijanci, koji su od BK trejda otkupili udeo u Mobtelu, isplate dividende od 2,1 milijardi dinara, odnosno 34 miliona evra.

Novi vlasnik mreže Mobi 63 biće poznat do kraja jula, a na aukciji će moći da učestvuju sve svetske kompanije koje imaju više od tri miliona pretplatnika i prihvate minimalnu cenu od 800 miliona evra, kaže Dinkić. "Neće postojati nijedan subjektivan kriterijum, već bukvalno koliko god kompanija da se prijavi, ako na osnovu pregleda kompanije odluče da žele da daju ponudu, svi idu na javnu aukciju. Ona će biti, prema predlogu Ministarstva finansija, održana pred kamerama. Pobeđuje onaj ko da više", kaže Dinkić.

Ukupan prihod države od prodaje njenog udela u tom preduzeću trebalo bi da bude najmanje 680 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: