"Prosveta i inflacija nisu u vezi"

Ekonomski analitičar Danijel Cvjetićanin odbacio je mogućnost da povećanje plata u prosveti poveća inflaciju.

Izvor: B92

Utorak, 04.04.2006.

11:42

Default images

"Ako se Vlada hvali suficitom u budžetu, a hvali se, kako onda može bilo kakvo plaćanje u okviru budžeta koje taj suficit i dalje održava delovati inflatorno? Čak i da suficit nestane, ako se iz realnih izvora finansira javna potrošnja, to ne deluje inflatorno", rekao je Cvjetićanin za današnji Građanski list.

"Očigledno da je neko procenio kako je u opštem grabežu najpogodnije oštetiti prosvetare, kao relativno slabiju kategoriju", rekao je Cvjetićanin.

Zaposleni u prosveti, članovi tog sinidikata i Unije prosvetnih radnika Srbije od juče su u štrajku upozorenja jer nisu ispunjeni njihovi zahtevi za povećanje plata od 35 odsto. Ministarstvo prosvete i sporta je saopštilo da zbog odgovornosti prema svim građanima Srbije niko ne bi smeo da dodatno povećava zarade u sektoru prosvete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: