Smenjena Florans Artman

Kako B92 nezvanično saznaje, Florans Artman, portparolka glavne tužiteljke Haškog suda Karle del Ponte, juče smenjena.

Izvor: B92

Sreda, 05.04.2006.

16:20

Default images

Razlozi za takvu odluku Karle del Ponte još nisu poznati, a očekuje se da Tužilaštvo to zvanično saopšti na sutrašnjoj konferenciji za novinare u Haškom tribunalu. U ovom trenutku u Tribunalu ne postoji nijedna osoba ovlašćena da komunicira s javnošću pošto je mesto portparola Tribunala, odnosno Tužilaštva, ostalo upražnjeno.

B92 nezvanično saznaje da će Artmanovu na funkciji portparola zameniti Anton Nikiforov, sadašnji diplomatski savetnik glavne tužiteljke Karle del Ponte.

Artmanova je portparol Tužilaštva i Karle del Ponte postala 2000. nakon što je Savet bezbednosti UN imenovao del Ponteovu na poziciju glavne tužiteljke.

Ona je autor knjige o Slobodanu Miloševiću, "Dijagonala laufera" i bila je jedan od najbližih saradnika Karle del Ponte. Kao
takva, prisustvovala gotovo svim razgovorima koje je tužiteljka imala u poslednjih pet i po godina sa državnicima iz regiona bivše Jugoslavije, Evrope i SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: