Ubistvo u pljački na Novom Beogradu

Radnik obezbeđenja poštanskih pošiljki Vesko Babović ubijen je jutros prilikom pljačke pošte na Novom Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 24.03.2006.

09:31

Default images

Ubijeni Babović u trenutku napada unosio je u poštu novac namenjen za isplatu penzija. Nakon što je obezbeđenje uzvratilo vatrom, ranjen je i jedan od napadača koji je uspeo da pobegne. Prema tvrdnjama očevidaca, Babović, koji je u trenutku pljačke držao vreće sa novcem, molio je napadača da ne puca, ali mu je on hladnokrvno pucao u glavu.

Po tragovima krvi, policija pretpostavlja da je begunac ranjen. Dva projektila završila su i u stanovima okolnih solitera, a tom prilikom niko nije povređen. Pola sata nakon pljačke policija je pronašla automobil u plamenu, za koji se pretpostavlja da su ga koristili napadači.

Isprovocirani današnjim događajem, pred glavnom zgradom Pošte u Takovskoj ulici okupili su se radnici obezbeđenja PTT-a. Jedan od njih, Boris Adamović za B92 kaže da je rukovodstvo zanemarilo ovu službu u okviru preduzeća. "Zbog nemara poslovodstva mi nemamo više šta da tražimo, i došli smo ovde kod generalnog da nam objasni, pošto smo sa svim direktorima pre njega razgovarali i svi su nam pričali i stu priču. Nemamo osnovne uslove za rad. Nemamo vozila, nemamo opremu, nemamo ništa što bi trebala jedna takva služba da ima. U početku je maksimalno ulagano u nas, da bi se sad nekom isplatilo više da dovede neku prvatnu službu, bez obzira što postojimo u okviru PTT-a. Degradirali su nas, ništa nam nisu davali, ništa nas nisu obnavljali i evo šta je proisteklo iz svega toga", kaže on.

Za sada nije poznato koliko novca su napadači ukrali, a policija za njima intenzivno traga. Današnje ubistvo treće je koje se u Beogradu dogodilo u poslednjih 36 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: