Nagrade za Karadžića i Šešelja

Revija Zbilja dodelila je "Nagrade za životno delo" svojim saradnicima, među kojima i Radovanu Karadžiću i Vojislavu Šešelju.

Izvor: FoNet

Petak, 24.03.2006.

15:13

Default images

U obrazloženju nagrade navodi se da je karadžić "utuženik haške konkviste i najtraženiji begunac pred inkvizitorima novog svetskog poretka" i "paradigma civilizacije koja je izgubila svoj kompas". Šešelj je nagradu dobio kao "pravnik, političar, narodni tribun, disident, najzabranjivaniji autor, pisac političkih, istorijskih, polemičkih i memoarskih knjiga" i "posvećenik nacionalne ideje.

Nagradu je u ime Šešelja primila supruga Jadranka, a umesto Karadžića to je učinio njegov brat Luka, koji je, zahvaljujući se, ocenio da je ovo još jedan dokaz da Srbi nisu izdajice i da "pamte svoje junake, koji su napravili nešto dobro za svoj narod".

Mirovna mreža "Žene u crnom" pozvala je nevladine organizacije na bojkot beogradskog medija centra zbog toga što su nadležni te kuće dozvolili da se na tom mestu odlikuju osobe opužene za ratne zločine. Gordana Mladenović iz Medija centra, povodom poziva na bojkot koji su uputile "Žene u crnom", objašnjava zašto su dozvolili da se dodela nagrada obavi u njihovim prostorijama.

"Nikada do sada Medija centar nije odbijao ni jednog klijenta. Smatramo da je to vreme prošlo 2000. godine, i Medija Centar je od bivšeg režima do 2000. bio veoma bojkotovan. Ne razumem čemu ovakvo saopštenje. Htela bih da kažem i da nevladina organizacija ŽUC i nije klijent MC-a, sve što imaju da izjave oni to rade u konkurentskoj kući, Međunarodnom press centru", kaže Mladenovićeva.

Nagrada je posthumno dodeljenja i književniku Dragošu Kalajiću, kao i vođi nacionalističke organizacije "Obraz" Nebojši Krstiću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: