"Proleće tri dana pre roka"

Na skupu protivnika Miloševića, "Proleće tri dana pre roka", organizovanom pomoću SMS-ova, više hiljada ljudi.

Izvor: B92

Subota, 18.03.2006.

18:27

Default images

Više od 3.000 ljudi prošetalo je Knez Mihailovom ulicom i bacilo balone sa Kalemegdana. Okupljeni na Trgu Republike krenuli su posle okupljanja u šetnju Knez Mihailovom ulicom, ka Kalemegdanu. Posle šetnje, uz pištaljke, buku i mahanje balonima, koje su nosili kao znak raspoznavanja, okupljeni su raznobojne balone pustili sa Kalemegdanske tvrđave, a potom je skup završen.

Građani, uglavnom mladi ljudi, uz povike "Gotov je" i mahanjem balona pokazali su svetu da postoji i druga Srbija. Svojim spontanim dolaskom, kako su rekli, želeli su svetu da pošalju poruku da prava Srbija nije ispred Skupštine SCG.

Pošto je završen skup kod Skupštine, nekoliko pristalica politike Slobodana Miloševića pokušalo je da izazove incident na Trgu Republike. Noseći bedževe s likovima Miloševića i Vojislava Šešelja oni su pokušali da isprovociraju ljude koji su se okupili na Trgu. Ozbiljniji incident sprečila je policija.

Među okupljenima, u celom dužinom punoj Knez Mihailovoj, viđeni su neki lideri opozicije i neki od bivših lidera Otpora, odnosno Miloljub Albijanić, iz G17 plus, Vladan Batić, predsednik Demohrišćanske stranke Srbije, Žarko Korać, lider Socijaldemokratske unije, Vesna Pešić, predsednica Centra za razvoj demokratije.

Skup je sazvan SMS-om koji je proteklih dana kružio gradom. "Subota 18.3. u 15.00, Trg Republike. Proleće tri dana pre roka. Dođite da poželimo da nam se Milošević više ne ponovi. Znak raspoznavanja, balon. Prosledi dalje", pisalo je u poruci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: