Pariz: Sukob policija i studenata

Francuska policija sukobila se danas sa studentima ispred univerziteta Sorbona, u Parizu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 16.03.2006.

21:46

Default images

Policija je koristila suzavac i vodene topove kako bi rasterala studente koji su ispred Sorbone protestovali zbog novog zakona o zaposlenju, javile su agencije. Nekoliko hiljada studenata bacalo je kamenje i flaše na policiju i razbijalo prozore na obližnjoj banci pre nego što je policija reagovala.

Demonstranti su se razbežali pred suzavcem, ali su se mnogi ponovo grupisali i nastavili napade na policiju. Demonstranti su uzvicima poredili specijalne jedinice policije s nacističkim trupama i poručivali premijeru da je gotov jer su studenti izašli na ulice.

Ranije danas velika grupa studenata i srednjoškolaca mirno je defilovala ulicama Pariza. Studentski lideri procenjuju da ih je bilo oko 120.000, a policija oko četvrtine tog broja.

Policija je saopštila da je oko 247.000 demonstranata širom zemlje protestovalo u gotovo 200 marševa.

U današnjim sukobima u Parizu povredjeno je osam policajaca, a 10 u drugim gradovima Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: