Pravoslavno-islamska NVO

Vranjska eparhija SPC i Islamska verska zajednica za Bujanovac, Preševo i Medveđu, formirale su zajedničku nevladinu organizaciju.

Izvor: B92

Subota, 04.03.2006.

13:11

Default images

Preko nje će investirati u zajedničke projekte na tom području juga Srbije. "Zbog svega što nam se dogodilo, Bujanovac mora da bude istinski most između Srbije i Kosova. Pouke koje smo izvukli, obavezuju ovdašnje Srbe, Albance i Rome, da budu u službi mira, da budu model saradnje za sve ljude dobre volje", objasnio je muftija Nedžmedin Saćipi.

Saćipi, kao predsednik Islamske verske zajednice za te opštine, izjavio je da je taj čin "normalan za vernike, koliko god ona nekome delovala nestvarno".

Saćipi je kazao da su Vranjska eparhija i Islamska verska zajednica odlučile da konkurišu za sredstva kod međunarodnih donatora, radi izgradnja jedne štamparije u zajedničkom vlasništvu.

Sekretar vranjske eparhije, protođakon Vlada Milutinović je Beti izjavio da je vranjska eparhija ostvarila više kontakata sa Islamskom verskom zajednicom u Bujanovcu i muftijom Saćipijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: