Ko će preuzeti mreže 062 i 063

U medijima počela nagađanja ko će biti novi vlasnik licence za mreže 062 i 063. Vodafon, Telefonika, Ote, Dojče Telekom...

Izvor: B92

Četvrtak, 02.03.2006.

07:37

Default images

Posle nalaženja rešenja za Mobtel, koje predviđa da Vlada Srbije početkom aprila raspiše tender za prodaju Mobtelove opreme i licence za mreže 062 i 063, današnje novine uglavnom se bave time koja svetska telekomunikaciona kompanija bi mogla preuzeti mrežu i kako će rešenje uticati na porodicu Karić.

Večernje novosti pišu da će se, bez obzira na dogovor koji su postigli predstavnici Vlade Srbije i Austrije istraga protiv Bogoljuba Karića i svih koji su u poslovanju "Mobtela" oštetitili državu, kao suvlasnika, nastaviti. "Dogovor po kojem će, čim Martin Šlaf isplati 2,1 milijardu dinara glavnice zaostalih dividendi koje nam pripadaju iz poslovanja "Mobtela", obe strane odustati od svih sudskih sporova pred domaćim i međunarodnim sudovima odnosi se samo na vlasništvo" kaže za Novosti Željko Ivanji, direktor za strategiju, razvoj i marketing PTT "Srbija". Ivanji dodaje i da krivična prijava PTT-a protiv NN izvršilaca koji su tokom 12 godina poslovanja "Mobtela" oštetili državu za 700 miliona evra, neće biti povučena. Novosti pišu i da je, nezvanično, za preuzimanje 063 mreže zainteresovano pet najvećih evropskih mobilnih operatera i to britanski "Vodafon", španska "Telefonika", grčki "Ote", lider nemačkog tržišta "Dojče telekom" i austrijski "Mobilkom".

Blic se bavio time ko bi mogao ući u trku za mrežu 063. Taj list spisku potencijalnih kupaca, uz "Vodafon" i "Mobiklik", dodaje i norvešku firmu "Telenor".

Kurir prenosi reakciju Dragomira Karića na donošenje rešenja za Mobtel. Karić smatra da je država novim ugovorom sa austrijskim partnerom, austrijancima poklonila 1,4 milijarde evra, i da se, kako je rekao, radi o "neviđenoj pljački za koju će odgovarati Vojislav Koštunica i njegovi ministri".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: