Ubijen u akciji policije

Makedonski Albanac Enver Džaferi ubijen je jutros u selu Kondovo u akciji makedonske policije, koja je imala za cilj njegovo hapšenje.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.03.2006.

17:54

Default images

U istoj akciji ranjen je Fatmir Ljulji, žitelj Kondova, a policija je uhapsila jednog albanskog državljanina, čiji indentitet nije sopšten. Kako za B92 iz Makedonije javlja Safet Biševac, predstavnik makedonske policije je saopštio da je akcija sprovedena na osnovu raspisane poternice za Džaferijem koji je pobegao iz zadvora Idrizovo, gde je izdržavao osmogodišnju zatvorsku kaznu.

On je počinio je više od 192 krivična dela, a prošle godine je bombom ranio dvojicu policajca u skopskom naselju Čair. Policija tvrdi da je Džaferi rano jutros hteo da baci bombu na policajce koji su sprovodili akciju. Ranjeni Fatmir Ljulji je pokušao da puca na policajce iz automatske puške, kažu u makedonskom MUP-u. Uhapšeni albanski državljanin učestvovao je u granatiranju policijske stanice u tetovskom selu Vratnica. Šef kabineta ministra policije Ljubomira Mihajlovskog Goran Pavlovski rekao je da je policija prezela akciju protiv osobe zbog teških krivičnih dela, a ne zbog njene nacionalnosti.

Skopsko Kondolo je selo koje je skoro godinu dala bilo pod kontrolom grupe Agima Krasnićija, koja je pretila da će napasti grad ukoliko policija pokušpa da uđe u selo. Čelnici opozicione Demokratske partije Albanaca zatražili su ostavku ministra policije i njegovog zamenika zbog polocijske akcije u Kondovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: