Ročište Mirčiću posle dve godine

Početak glavnog pretresa po tužbi "Građanskog lista" protiv Milorada Mirčića, zbog uvrede i klevete, zakazano je za 9. maj.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.03.2006.

15:16

Default images

Direktor "Građanskog lista" Miodrag Nikić i dvadesetak novinara podneli su 30. aprila 2004. godine privatnu krivičnu tužbu protiv predsednika Okružnog odbora Srpske radikalne stranke za Južnobački okrug Milorada Mirčića, u kojoj ga optužuju za uvrede i klevetu zbog njegovog istupa na konferenciji za novinare 2. februara iste godine kada je ovaj list nazvao "ustaškim i prohrvatskim".

Portparol Opštinskog suda u Novom Sadu Mirjana Marković, izjavila je agenciji Beta da je glavni preteres zakazan dve godine posle tužbe zbog toga što je sudija, kojoj je prvobitno bio dodeljen predmet, bila na održavanju trudnoće, a da je predmet nedavno poveren sudiji Biljani Delić, koja je početak glavnog pretresa zakazala za 9. maj.

Mirčić je tada izjavio da je "Građanski list" "ustaški i prohrvatski list", u kome "svi smradovi u novinarstvu rade" i da je vlasnik tog lista predsednik Hrvatske Stipe Mesić, te da je "pod patronatom Nenada Čanka i kontrolom Žike Berisavljevića (bivšeg visokog komunističkog fukcionera)".

Da podsetimo, optuženi Mirčić je nedavno rekao da je Zoran Đinđić bio kriminalac, dok je Tomislav Nikolić predsednika Srbije Borisa Tadića nazvao ustašom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: