Za Karićem i Interpol

MUP Srbije raspisao međunarodnu poternicu za Bogoljubom Karićem, saznaje B92.

Izvor: B92

Subota, 25.02.2006.

11:25

Default images

Poternica je raspisana zbog nepojavljivanja pred istražnim organima u Novom Sadu, a raspisivanje poternice obavezuje sve zemlje-članice Interpola da uhapse i izruče Karića. Direktor Poreske Vladimir Ilić kaže da će za nekoliko nedelja biti okončana istraga o porezu na zarade i da će Karićima biti oduzeta imovina ako odbiju da plate porez.

Pošto se Bogoljub Karić nije pojavio u Novom Sadu gde je kao lider Pokreta snaga Srbije trebalo da bude saslušan zbog sumnje da je pokušao da s 200.000 evra podmiti poslanika Demokratske stranke Srbije Miku Vlaovića, Interpol je raspisao poternicu za njim, potvrđeno je za B92 u Interpolu i policiji Srbije. Karić se može sakriti samo u zemljama koje nemaju potpisan ugovor o ekstradiciji sa Srbijom i Crnom Gorom  i čiji zakoni ne dozvoljavaju izručenja drugoj državi.

Bogoljuba Karića čekaju i poreznici. Međutim, dok Dragomir Karić za Politku tvrdi da neće platiti porez jer Karići nisu dužni ni dinara, u Poreskoj upravi kažu suprotno. Poreska policija je već podnela krivičnu prijavu protiv Bogoljuba Karića i njegova tri brata zbog sumnje da su od 1999. do 2001. utajili porez od 7,7 miliona maraka. Direktor Poreske uprave Vladimir Ilić kaže da B92 da je u toku istraga o prihodima svih Karića, upoređuju se primanja koja su prijavljivali, imovina i štednja, kako bi bilo utvrđeno da li su i koliko Karići zarađivali na crno.

"Neka se Dragomir Karić pozove na neki zakon koji je prekršen u postupku utvrđivanja poreza, pa ćemo uvažiti argument. Po mom ubeđenju, nema osnova za osporavanje poreske obaveze i ona će biti utvrđena i u roku od 15 dana, ako porez ne plate, on će biti naplaćen iz pokretnih i nepokretnih stvari", kaže Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: