Sveštenici protiv South Parka

Čelnici katoličke crkve na Novom Zelandu pozvali oglašivače na bojkot crtane serije South Park.

Izvor: FoNet

Sreda, 22.02.2006.

11:11

Default images

Oglašivači pozivaju na bojkot komercijanih TV stanica koje planiraju emitovanje serije, koja je nazvana nekusnom i ružnom, a crkvenim velikodostojnicima posebno smeta epizoda Bloody Mary, Krvava Marija, koja u većem delu prikazuje statuu Device Marije koja krvari. Premijerka Novog Zelanda Helen Klark kaže da nije videla tu epizodu, ali da je saglasna s mišljenjem da bi kod vernika mogla izazvati revolt.

Iako je bilo planirano da ta epizoda bude prikazana u maju, TV stanica C4 odlučila je da je prikaže sutra, zbog ogromne medijske pažnje koju je izazvala.

Biskupi su organizovali peticiju koju je potpisalo pola miliona katolika, a njom se zahteva da oglašivači obustave plaćanje reklama toj televiziji. Direktor TV C4 Frisen poručio je katolicima da ne gledaju taj kanal ako misle da će ih ta epizoda uznemiriti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: