Interpol objavio svetsku uzbunu

Interpol je objavio hitnu uzbunu na svetskom nivou posle vesti da je u petak iz zatvora u Jemenu pobeglo 23 člana Al Kaide.

Izvor: FoNet

Nedelja, 05.02.2006.

19:59

Default images

Pripadnici Al Kaide su bili umešani u napad na američki ratni brod pred obalom Jemena 2000. godine, kada je poginulo 19, a ranjeno 39 mornara, javljaju agencije. Među pobeglim zatvorenicima su organizatori tog napada, kao i drugi čovek Al Kaide u Jemenu, Abu Asem al Ahdal.

Prema prvim informacijama, zatvorenici su bili smešteni u zatvoru u Sani, glavnom gradu Jemena, a za bekstvo im je poslužio 140 metara dug tunel do obližnje džamije. Izvori iz jemenskih službi bezbednosti tvrde da su zatvorenici iskopali samo deo tunela, dok je ostatak iskopan od strane pomagača spolja.

Iako porodica Osame bin Ladena potiče iz Jemena, ova država jedan od najvažnijih američkih saveznika u ratu protiv terorizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: