B. Karić na razgovoru u poreskom

Bogoljub Karić saslušan je u Poreskoj policiji u svojstvu građanina, saznaje B92. Karićev advokat Slobodan Šoškić potvrdio vest

Izvor: B92

Četvrtak, 02.02.2006.

08:45

Default images

Poreska policija nastaviće sutra saslušanje Bogoljuba Karića, ali to će biti u svojstvu osumnjičenog za krivično delo utaje poreza. Bogoljub Karić danas je ispitivan u svojstvu građanina zbog navodne utaje poreskih prihoda iz 1999. i 2000. godine.

Prema rečima advokata Zdenka Tomanovića, reč je o istim prihodima koji je policija i poreska inspekcija razmatrala 2001. i 2003. godine. Sada je potrebno ponovo priložiti dokumenti s Kipra, Londona, Moskve: "Nije podneta nikakva krivična prijava za sada protiv Bogoljuba Karića, a da li će sutra biti, s obzirom na obaveštenje da će biti saslušan u svojstvu osumnjičenog, da će pozvan i nadležni tužilac Drugog opštinskog javnog tužilaštva možemo očekivati, ali nadam se da do toga neće doći iz prostog razloga što razloga za podnošenje krivične prijave nema".

Posle hapšenja pomoćnika generalnog direktora Mobtela Gorana Božića, informacije o zloupotrebama u toj kompaniji policiji nudi i veliki broj zaposlenih u Mobtelu. Dokazi o zloupotrebi položaja vrlo su čvrsti, kaže za B92 izvor iz MUP-a, pa bi Bogoljub Karić uskoro mogao biti lišen slobode. B92 saznaje i da je Poreska uprava prikupila podatke koji ukazuju na to da je Bogoljub Karić utajio porez pri prijavljivanja visine zarade.

"Zna se gde je Sreten Karić"

...i Sreten (FoNet)
MUP Srbije uputio je hitan dopis Interpolu Moskve s molbom da proveri da li se Sreten Karić nalazi na klinici Bakuljev u Rusiji. Zbog sumnje da je oštetio državu za 50 miliona dolara sa pozicije generalnog direktora Mobtela, policija već dve nedelje traga za Sretenom Karićem.

Advokat Zdenko Tomanović potvrdio je da se Sreten Karić nalazi na lečenju u jednoj bolnici u Rusiji i za B92 rekao da sud već ima tu informaciju, ali i predlog da preko Ambasade Srbije i Crne Gore bude provereno gde je Sreten Karić. "Adresu Sretena Karića imaju oni koji treba da je imaju, a to je nadležni Okružni sud u Beogradu, koji ima ne samo adresu, nego i dokaze o tome gde je Sreten Karić. Tu nema ničeg spornog, uz napomenu da informacije koje su se ovih dana pojavile u sredstvima informisanja o mestu i bolnici u kojoj je Sreten Karić nisu tačne", kaže Tomanović.

B.K. za sada nije dobio poziv od MUP-a

Jedan od advokata porodice Karić, Slobodan Šoškić, rekao je da Bogoljub Karić za sada nije dobio poziv na razgovor u MUP Srbije. On je u izjavi Beti kazao da ništa ne zna o tvrdnjama lidera Demohrišćanske stranke Srbije Vladana Batića da je Kariću policija ponudila nagodbu.

Batić je, pozivajući se na izvore iz MUP Srbije, kazao da bi Bogoljub Karić već danas mogao biti saslušan u policiji: "Ti izvori su naveli da je policija poručila Kariću da će ga zadržati u pritvoru ukoliko i dalje bude insistirao na tvrdnjama da Vojislav Koštunica ima neke veze sa podstrekivanjem na ubistvo Zorana Đinđića".

Šoškić je u kontaktu sa Bogoljubom Karićem, i on mu nije "ni nagovestio" da mu je neko iz MUP-a ponudio bilo kakvu nagodbu. Advokat je kazao da je brat Bogoljuba Karića, Sreten, ozbiljno bolestan i da je na bolničkom lečenju, ali da ne zna gde se on nalazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: