Milan Obradović postao savetnik

Bivši načelnik beogradskog SUP-a Milan Obradović postavljen je za savetnika policijskog generala Miroslava Miloševića.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.02.2006.

21:58

Default images

Obradović je na funkciju savetnika načelnika Resora javne bezbednosti MUP-a Srbije Miloševića postavljen pre nekoliko nedelja.

Nakon promene vlasti 2004. i dolaska Dragana Jočića na čelo MUP-a, smenjeno je više od 700 ljudi. Među njima je i general policije Milan Obradović, vođa akcije hapšenja "Makine grupe". Obradović je neposredno nakon formiranja Vlade zvanično smenjen zbog toga što nije sprečio  paljenje džamije u centru Beograda 17. marta 2004.

Protiv Obradovića je ubrzo potom pokrenut postupak zbog navodnih zloupotreba bivšeg rukovodstva policije prilikom hapšenja "Makine grupe". Nakon izlaska iz dvomesečnog pritvora, on je za Insajder pičao o tome kako je on završio u zatvoru, a osumnjičeni za ubistvo Boška Buhe na slobodi, nakon što je Specijalni sud za organizovani kriminal doneo oslobađajuću presudu za ubistvo generala Boška Buhe članovima tog klana 2004, koju je nedavno Vrhovni sud ukinuo.

Posle intervjua za Insajder, Milan Obradović je suspendovan i protiv njega je vodjen postupak pred Disciplinskim sudom MUP-a Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: