Anketni odbor za nestale bebe

Anketni odbor Skupštine Srbije za utvrđivanje istine o nestalim bebama najverovatnije će sredinom januara predati izveštaj.

Izvor: B92

Sreda, 28.12.2005.

17:19

Default images

Predsednica odbora Živodarka Dacin kaže da je u slučaju nestalih beba propusti nisu činjeni samo u administraciji, jer je, kako je objasnila, “nemoguće da su deca nestajala na putu od bolnice do groblja, a u 99 odsto slučajeva roditelji nisu videli dete, identifikovali ga i sahranili”.

Član odbora Miroslav Nedeljković grešku u radu pripisuje i Ministarstvu unutrašnjih poslova: "Anketni odbor smatra da je činjenica da se gubi trag beba od porodilišta do kapele i groblja, vrlo važna i da nadležni organi treba da daju odgovor na ovu misteriju. U razgovorima sa predstavnicima MUP-a i republičkog Tužilaštva došli smo do saznanja da su ovi organi neprofesionalno postupali po ovim predmetima".

Od svih predstavnika vlasti koje je odbor pozivao na razgovor o nestalim bebama, pozivu se nije odazvao samo ministar policije Dragan Jočić. Podsetimo, od 764 krivične prijave koje su roditelji podnosili jer sumnjaju da su im deca otimana iz porodilišta, više od polovine odbaćeno je zbog zastarelosti slučaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: