Burek iz Srbije za Nemačku

Firma Hameum internacional iz Prokuplja sklopila ugovor o izvozu bureka u Nemačku.

Izvor: B92

Nedelja, 25.12.2005.

09:33

Default images

Ugovor predviđa da do kraja januara sledeće godine u Nemačku bude izvezeno 25 tona bureka koji će praviti prokupački privatni pekari. Na nemačko tržište u decembru su već isporučene tri tone zamrznutog bureka s mesom i sirom. Prema rečima pekara, burek je razgrabljen u Minhenu, među ljudima iz Srbije na privremenom radu u Nemačkoj, kojima je bio i namenjen.

"Morali smo da poštujemo stroge zapadne standarde u vezi s kvalitetom mesa, sira i brašna", kaže vlasnik jedne od pekara Dragan Ristić, a zahvaljujući dobroj saradnji, izvoz će se u još većem obimu nastaviti i u 2006. godini.

To je prvi put da se na zapad izvozi burek, tradicionalni specijalitet juga Srbije, ističu prvi i jedini izvoznici bureka iz Srbije.

Inače, svi prouzvođači prehrambenih proizvoda moraće od 1. januara da uvode stroge standarde EU, ako žele da izvoze, a istraživanja su pokazala da samo 12 odsto njih poznaje evropske standarde kvaliteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: