Milion korisnika interneta u Srbiji

Sa 35 posto domaćinstava u kojima bar jedan član koristi Internet, Srbija zaostaje za susednim zemljama, izuzev Albanije.

Izvor: FoNet

Utorak, 20.12.2005.

15:41

Default images

Istraživanje "Internet na dlanu", koje je za potrebe Telekoma uradio Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), pokazuje da 35 posto ispitanika koristi internet, što, prema rečima direktora Direkcije za usluge Telekoma Srbije Igora Jecla, pokazuje da oko milion ljudi u Srbiji koristi internet.

Govoreći o istraživanju, član Upravnog odbora CeSID-a Zoran Lučić je objasnio da je ono sporovedeno na reprezentativnom uzorku od 3.210 građana, koji su odabrani iz Telekomove baze korisnika telefona.

Šef istraživačkog tima CeSID-a Srećko Mihajlović naveo je da 41 posto ispitanika, koji su rekli da koriste internet, to čini svakodnevno, a 13 posto veoma retko. Od 65 posto ispitanika, koji su izjavili da ne koriste internet, 53 posto je izjavilo da ne želi da koristi internet i da ih to uopšte ne interesuje. Svaki treći korisnik Interneta ima dvadeset ili manje godina, dok je onih preko 51 godine, koji se služe internetom, svega 6 posto.

Istraživanje je pokazalo i da je 63 posto korisnika interneta muškog pola, kao i da se internet u 34 posto slučajeva koristi za "surfovanje", a u 28 posto za slanje i primanje elektronske pošte.

Predstavnici Telekoma predstavili su ovom prilikom i novi veb portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: