Protest zbog Dražine slike

Zajednica sandžačke dijaspore protestuje zbog fotografije Draže Mihajlovića na Internet-sajtu Ministarstva dijaspore Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.12.2005.

12:49

Default images

Edin Salković, predsednik Zajednice, u pismu ministru za dijasporu Vojislavu Vukčeviću protestuje zbog toga što je na Internet-prezentaciju Ministarstva postavljena slika četničkog komandanta iz Drugog svetskog rata Draže Mihajlovića, o čemu je pisao i B92.

"Postupak je u najmanju ruku čudan pošto ste nam poručili da je Ministarstvo za dijasporu i naše, da postojite da biste nama služili i da želite da nas zbližite s matičnom zemljom. Iz tih razloga, verujemo da Vaše ministarstvo nije ministarstvo samo srpskog naroda, već svih državljana Srbije i Crne Gore, a čin postavljanja slike Mihajlovića na zvaničan sajt Ministarstva je šok za sve Bošnjake", navodi Salković u pismu.Salković konstantuje da su Bošnjaci iz Sandžaka duboko pogođeni tim potezom i da je Zajednica sandžačke dijaspore zabrinuta. "Smatramo da su naši međusobni odnosi, koji su, s obzirom na naša prva iskustva s Ministarstvom za dijasporu, krenula linijom razumevanja, tolerancije i međusobnog uvažavanja, a na dobrobit i Srba i Bošnjaka, tim činom ugroženi", navodi se u pismu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: