Zločini se ne smeju ignorisati

Danas je u Beogradu održan skup "Suđenje Slobodanu Miloševiću pred Haškim tribunalom".

Izvor: B92

Nedelja, 18.12.2005.

20:50

Default images

Na suđenju Slobodanu Miloševiću ne radi se samo o političkom kontekstu razbijanja bivše Jugoslavije, već je reč o najtežim zločinima koje mediji i javnost ne smeju ignorisati, istakli su učesnici skupa.

Predsednica Komiteta pravnika za ljudska prava Biljana Kovačević Vučo, koja je i moderator skupa, rekla je da se preko suđenja Slobodanu Miloševiću "prelama istorija srpskog naroda i da se politička scena Srbije tokom četiri godine podelila na one koji su za i one koji su protiv". 

Predsednica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić istakla je, govoreći o činjenicama protiv odbrane, da "javnost tokom suđenja ima priliku da vidi svedoke iz redova vojske, policije ili civilnih organa koji su bili u senci, šta su činili i šta poriču".

"Uporno se poriču činjenice, čak i one očigledne s kojima je upoznato čitavo društvo", rekla je Kandićeva i dodala da se to naročito vidi u slučaju iskopavanja, premeštanja i eshumacije tela iz masovnih grobnica.

Glavni urednik programa SENSE Mirko Klarin rekao je da Milošević u Hagu želi da se "osveti Srbiji za ono što mu je uradila 5. oktobra 2000. godine", tako što prezentovanjem svog slučaja hoće da zaustavi svako pomirenje sa susednim zemljama i da Srbiju ponovo posvađa sa ostatkom sveta, ocenio je Klarin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: