Urednik, odbornik i vinjak

Zbog uvredljivih SMS poruka upućenih odborniku SO Kuršumlija osuđen urednik TV Kuršumlija Slavko Savić. Problem je nastao oko vinjaka.

Izvor: B92

Nedelja, 18.12.2005.

12:25

Default images

Opštinski sud u Prokuplju osudio je za klevetu glavnog i odgovornog urednika lokalne televizije Slavka Savića na četiri meseca uslovno, na godinu dana, i to na osnovu tužbe odbornika vladajuće koalicije u opštini Kuršumlija Slavka Ilića. Naime, Savić je u emisijama puštao poruke koje su govorile da je odbornik Bole ukrao flašu vinjaka.

Kako kaže osuđeni urednik Slavko Savi, takva presuda je usledila nakon što je opštinska vlast Kuršumlije podnela tri krivične prijave zbog, kako on tvrdi, kritičkih stavova njegove televizije prema pojedinim odbornicima. Savić kaže da je četvrta  tužba usledila zbog SMS poruka koje su emitovane na televiziji Kursumlija: "Tužbu protiv mene podneo je odbornik vladajuće koalicije Slavko Ilić, koji je pre izvesnog vremena u samoposluzi ukrao flašu vinjaka. U jednoj od naših emisija ’Veceras zajedno’ putem SMS-a poslat je veliki broj poruka koje su govorile da je taj odbornik, pod nadimkom Bole, ukrao vinjak i poruke su bile na tu temu. Kao urednik programa kažnjen sam time da se iz TVK ne sme nijedna vrsta poruke da uputi i na taj način nas onemogući, da eventualno do sledecih izbora budu imali alibi da se eventualno ponovo izaberu", kaže Savić.

Sa druge strane, odbornik Slavko Ilić kaže da je krivičnu prijavu podneo zbog višemesečnih uvredljivih poruka koje su emitovane na televiziji Kuršumlija. On ističe da ne postoji nikakva politička pozadina, već je, kako naglašava, pravdu  morao da trazi na sudu: "Politička pozadina apsoutno ne postoji. Svi građani Kuršumlije znaju da sam ja tu njegovu televiziju branio kada su hteli da je ugase. Nisam mogao da pretrpim sve te uvrede na moj račun, koje je puštao četiri, pet meseci. Puštao je uvredljive poruke koje su glasile na moje ime i na moj nadimak Bole, navodno, zbog krađe vinjaka.“

Odbornik Ilić je najavio da će podneti novu krivičnu prijavu protiv urednika Slavka Savića, koji sa druge strane najavljuje da će uložiti žalbu na već donetu presudu opštinskog suda u Prokuplju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: