Ilić opozvao kandidatkinju za UO ŽS

Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić morao da opozove svoju šeficu protokola iz Upravnog odbora Železnica Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.12.2005.

17:31

Default images

Opoziv je sledio prilog emitovan u jučerašnjim Vestima na TV B92, a Ilić je priznao da njegova stranačka koleginica nije kompetentna za tako odgovoran posao. Na osnovu toga, izgleda da više čak ni u Srbiji nije moguće biti nesvršen student od 25 godina ali zahvaljujući partijskoj knjižici biti član Upravnog odbora jednog od najvažnijih preduzeća u državi, kao što su Železnice Srbije.

Nevena Petković će mesto morati da ustupi nekom ko će kompetentnije odlučivati o poslovnoj politici Železnica Srbije, a lider Nove Srbije, ministar za kapitalne investicije Velkimir Ilić, kaže da je iz medija saznao kakvu funkciju obavlja njegov saradnik iz istog ministarstva i stranke.

"Ja ne pravim predloge. To rade stranke i daju stranačke kandidate. Stranke imaju svoje kadrovske liste i menjaju kandidate kada ne dolaze uredno i to je neka uobičajena procedura. Ali, čuo sam u medijima za to i danas sam dao predlog da kandidat bude promenjen. Smatram da tamo treba da bude izrazito stručan čovek i nema nikakvih problema", kaže Ilić.

Zanimljivi su i kriterijumi na osnovu kojih stranke postavljaju kadrove koji vode najvažnije državne ustanove. Ilić kaže da je u poslednjem slučaju  to tako došlo. "Kadrovske komisije rade i nekada se desi da je kandidat potreban za 15 ili 20 minuta i oni ga na brzinu nađu, pa je to u redu. Mi smo sada promenili kandidata", kaže Ilić.

Niko od članova Vlade Srbije, koja je odobrila imenovanje Nevene Petković, nije postavio pitanje kvalifikacija kojima ona raspolaže da bi bila u Upravnom odboru Železnica Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: