Draža i CIA na sajtu Ministarstva

Ako se uđe na sajt Ministarstva za dijasporu Republike Srbije, prvo što se vidi je slika Draže Mihajlovića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2005.

15:08

Default images

Na zvaničnoj veb-prezentaciji ove institucije Republike Srbije, na vrhu sajta odmah ispod zaglavlja, nalaze se redom portreti Draže Mihajlovića, Vuka Stefanovića Karadžića, Nikole Tesle, Mihajla Pupina i svetog Save. Sve slike su interaktivne, a ako se klikne na neke od njih, slede dalja iznenađenja, tj. "pomoć" sajtova nekih susednih i nekih daljih država i njihovih obaveštajnih agencija.

Ispod slike Draže Mihajlovića krije se link koji vodi na sajt nevladine organizacije Ravnogorski pokret Brčko, sa sedištem u Bosni i Hercegovini. Umesto biografije, verovatno zbog greške na brčanskom sajtu, sledi poruka s tradicionalnim četničkim pozdravima: "Pomoz Bog. Sekciju koju ste tražili ne postoji na ovom sajtu (...) S verom u Boga, sloboda ili smrt".

Ukoliko se klikne na sliku Nikole Tesle, put vodi na jedan hrvatski sajt, tačnije popis linkova koje sajt registrovan u toj susednoj državi nudi u vezi sa Nikolom Teslom.

Ipak, najveće iznenađenje sledi ako se klikne na kartu Srbije priloženu pored portreta. Put vas vodi na osnovne podatke o Srbiji, ali na engleskom - na sajt američke Centralne obaveštajne agencije (CIA)!

Konačno, link koji se krije ispod slike Mihajla Pupina vodi do jedne institucije Srbije - sajta Tehničkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, na stranicu sa biografijom tog poznatog naučnika, a sa slike svetog Save na zvaničnu prezentaciju Hrama svetog Save. Link sa slike Vuka Karadžića se neće otvoriti, a trebalo bi da vodi na zvanični sajt grada Loznice.

Rasprava na ovu temu vodi se i na stranicama Foruma B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: